Premiärdags för bryggpub i Karlstad

På fredag får Karlstad sin första bryggeripub. Då är det premiär hos Good Guys och intresset är riktigt stort.

Puben ligger i direkt anslutning till bryggeriet och det går att se ut över hela bryggverket samtidigt som man smakar ölen.

– Det ska bli jäkligt kul att komma igång. Det är lite småfix kvar att lösa men alla tio ölkranarna är på plats nu, säger Daniel Haag.

Inledningsvis blir det bara deras egen öl på kranarna, men det kommer framöver att bli en del gästkranar och även tap takeovers med andra bryggerier. Inledningsvis håller man öppet fredagar och lördagar fram till jul.

– Sedan får vi utvärdera och se hur det har gått. Till sommaren kan vi även ha en uteservering och då kan vi säkert ha öppet mer. Vi har även en hel del andra bokningar på andra dagar, säger Haag.

Puben kommer att drivas i samarbete med Matstudion och det är ett samarbete som Haag ser fram emot.

– De är erfarna i branschen och är jätteduktiga. Vi kommer att ha riktigt goda pizzor till att börja med och sedan har vi möjlighet att utveckla hela matmenyn lite som vi vill. Vi har en hel del idéer, både vi och dom är kreativa, säger Haag.

Bryggeripuben ligger centralt och inför premiären har intresset varit stort. 50 platser finns det i lokalen, varav 30 är sittplatser.

– Det är jättekul att folk bryr sig och vi har fått en hel del uppmärksamhet. Det kan nog bli lite kaos på fredag, säger Haag.