Premiär för Sveriges nordligaste bryggpub

Etienne Maglic och Rikard Mattsson öppnar bryggeripub i Boden. Foto: Privat.

Sveriges nordligaste bryggeripub. Ja, snart öppnar den i Boden och det blir fullt ös direkt vid premiären.

Det är den lokala profilen Rikard Mattsson som står bakom satsningen tillsammans med Etienne Maglic, som driver det lilla bryggeriet Polar Brewery.

En före detta nattklubbslokal centralt i Boden ska bli till restaurang med tillhörande pub och bryggeri. Bryggmästarn blir namnet på satsningen.

– Den har stått tom ett tag och jag har tittat på den tidigare. Men jag har inte kommit underfund med vad man ska göra med lokalen tidigare, säger Mattsson.

Lösningen blev alltså att skapa ett bryggeri i den del som tidigare var nattklubb. Där ska Etienne Maglic brygga ölen, som bland annat ska skapas med norrländska smaker.

Bryggverket är på 200 liter, och satsningen kan inte bli hur stor som helst.

– Det är en ganska låg takhöjd så det kan bli problematiskt med större bryggverk längre fram, säger Mattsson.

Öl en ska bryggas för att passa till maten och där är tanken att det ska bli inriktning mot Östeuropa, med robusta maträtter.

– Det blir mer gulasch än hamburgare hos oss, säger Mattsson.

Öppningen är planerad till 20 mars och då ska det också finnas en del egenproducerade öl att prova. Det blir en intensiv tid direkt för de båda nysatsande Bodenkillarna, för veckan efter premiären är det dags för SM-veckan i Boden. Då samlas vintersportare från en rad olika idrotter för att tävla i de SM-tävlingar som arrangeras.

Då kan man lugnt räkna med at det blir mycket folk i Boden.