Lyckad debutresa med buss till bryggerier

Bildspel

Bild 1 av 13

Juha Valppu och Jari Tolkki var initiativtagare till resan tillsammans med Mika Kojo.

Kärleken till öl gjorde att de ville mer än bara dricka öl. I helgen gjordes första resan som ska ta nyfikna personer till nya bryggerier i Göteborgstrakten.

Trion Jari Tolkki, Juha Valppu och Mika Kojo står bakom initiativet. Det hela började med att de startade en förening.

– Vi gör det av kärlek till denna dryck, vi har alltid gillat öl och pratat om öl, sade Tolkki.

De har haft kontakt med flera olika bryggerier och att anordna resor var en sak som alla var överens om skulle vara bra. Föreningen fick namnet Sex öl och diskussioner och det här var den första resan. Intresset var stort från start och man fick sätta stopp vid närmare 40 gäster för att inte fylla bussen helt i coronatider.

– En del bryggerier ligger lite avsides och vi ser till att de får folk till sig. Sedan är det upp till bryggerierna vad de vill göra av tiden, sade Tolkki.

Den första resan gick i tur och ordning till Inlands Bryggeri. Hybris Brewery, Beerium samt Ahlafors. Hos Inlands blev det en presentation av bryggeriet och deras öl, samt smakprov på en lager och en dubbel-IPA. Gästerna delades upp i grupper för att det inte skulle bli för trångt.

– Det kommer att bli jättebra. Jag fick min resa som en present av min sambo och det är perfekt att göra en sådan här sak, sade Hans Larsson medan han njöt av en av öl som serverades.

Föreningen är tänkt att vara en kul grej och allt jobb görs på fritiden. Under hösten kan det bli fler resor men det planeras också för en julölsprovning.

– Alla bryggerier får gärna höra av sig om de vill ha besök. Vi gör det här för att vi tycker det är skoj och för att vi vill stötta de lokala bryggerierna, sade Tolkki.