Populära ölveckan skjuts på framtiden

Petur Olafsson och Fredrik Berggren fixar inte med någon GBG Beer Week den här våren. Foto: Pressbild.

Ni kanske redan har anat det. Men ni som väntar på GBG Beer Week får ha tålamod ett tag till.

 

Arrangörerna Fredrik Berggren och Petur Olafsson har skapat en vecka som blivit väldigt populär med en massa evenemang under dagarna före En Öl- & Whiskymässa i Göteborg.

Men i år blir det ingen mässa och inte heller någon ölvecka. i alla fall inte under våren.

– Vi vill försvara Göteborg som ölstad, men det är så mycket som känns osäkert, säger Fredrik Berggren.

I fjol planerades veckan som vanligt, men precis när det var dags för genomförande så började restriktionerna för svenska krogar.

– Vi gjorde allt förarbete och sedan blev det nästan ingenting av det. Det var precis då som det började att pratas om att inte gå på krogen. Nu behöver vi hitta lite ny energi.

Berggren konstaterar också att de båda arrangörerna fick en del kritik för att veckan inte ställdes in helt. Något som han har svårt att förstå.

– Vi fick lite skit och det blev en del gnäll. Men krogarna måste själva stå för vad som är rimligt på sina ställen, säger han.

Nu är målet att genomföra en ölvecka fullt ut under 2022 i stället. Då hoppas man förstås att pandemin bara är ett trist och obehagligt minne och att alla restriktioner är borta.

– Det behöver hända lite saker och ambitionen är att komma tillbaka. Men även om folk vaccinerat sig då, kanske folk kommer att vara tveksamma till stora evenemang. Det kan ta ett tag innan folk vill umgås på det sättet, säger Berggren.