Storbrand satte stopp för Vegas premiär

Stora delar av Ringön stängdes av när branden bröt ut nära Vega Bryggeri natten till lördagen. Foto: Privatbild

I lördags bröt en stor brand ut på Ringön. Samma dag hade Vega Bryggeri planerat för premiär för sin restaurang och taproom. Det blev inget med det.

Branden som härjade på Ringön var bara ett hundratal meter från Vega Bryggeri och när Claes Ljunggren kom till platsen vid halv sex på lördagsmorgonen var hela Ringön avstängd.

– Jag blev ditringd av polisen och när jag kom dit hade den största branden redan varit, men det brann en hel del fortfarande och det var en jäkla rökutveckling, säger Claes till Beernews när vi ringer upp honom.

Vega var aldrig hotat, men flera andra verksamheter drabbades hårt. Bland annat klubben Hjärtat som skulle starta i nyrenoverade lokaler och musiktidningen Gaffa som precis flyttat in.

– Jag känner fastighetsägaren och har tagit kontakt med honom för att se om någon behöver kontorslokal, vi har ju yta som vi kan undvara, säger Claes Ljunggren.

I dag, måndag, jobbar Vega som vanligt och planerar för en ny årspremiär för restaurangen. Planen är att smygöppna på skärtorsdagen med lunch och eventuellt öppet även senare på dagen. Sen blir den riktiga premiären veckan därpå.

Branden i industrilokalen är nu släckt, men enligt Göteborgs-Posten pyrde det fortfarande på brandplatsen på söndagskvällen. Enligt Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten, har räddningstjänsten avslutat sina insatser.

– Men vi gör stickprovskontroller med jämna mellanrum då vi åker förbi för att ha en översikt av läget. Sotpartiklar kan sprida sig till byggnader i närheten men det är ingenting som kan börja brinna igen, säger han till GP.