Populära ölbutiken stänger efter nio år

Bottle Shop har varit en naturligt besök för ölälskare som besökt stadsdelen Bermondsey i London. Men nu läggs butiken och baren ner efter nio år.

London och framför allt stadsdelen Bermondsey har varit viktigt för utvecklingen av den nya generationen brittiska bryggerier. Det började med The Kernel och därefter har bryggerier som Brew By Numbers, Partizan, Fourpute och Anspach&Hobday etablerat sig i området med egna tap room. Dessutom har Bottle Shop funnits där med sin bar där det även gått att köpa flaskor och burkar att ta hem, samt att handla via internet.

Men nu ska Bottle Shop försvinna. Under måndagen meddelade ägaren Andrew Morgan att butiken/baren i London samt ytterligare två ställen i Storbritannien går i konkurs.

Efter en tids hård kamp med at förbättra en ganska dålig ekonomi fick Morgan till slut ge upp.

– Vi kom väldigt nära att acceptera en deal som inte bara räddat företaget utan också gett det en ljus framtid, men vi nådde inte dit, säger han i ett uttalande.

Nu återstår att se om det dyker upp någon köpare av företaget. Flera svenska företag har jobbat med BottleShop på senare år och hoppas på en lösning när det gäller import av öl.

Andrew Morgan konstaterar att det inte går att kämpa längre.

– Vi har gjort många människor glada sedan 2010 och hoppas att vem som än tar över företaget aldrig nöjer sig med något annat än det bästa. Tack till alla som hjälpt oss på vår resa, anställda, kunder och bryggerier. Vi har haft en del fantastiska stunder och det är väldigt synd att det ska sluta så här, säger han.