Populära festivalen tillbaka i ny regi

Diana Rios och Poppels var en av utställarna under 2020. Nu blir Tobias Gustavsson projektledare när festivalen kommer tillbaka i ny regi. Foto: Montage.

Den tidigare arrangören gick i konkurs. Men nu är det klart att Uppsala Beer & Whisky Festival lever vidare. I år som en öltävling och nästa år som en ölfestival med tävling.

Uppsala Beer & Whisky Festival har etablerat sig som en av Sveriges större festivaler och den hann faktiskt med att genomföras. i februari i fjol innan pandemin satte stopp för nästan alla ölevenemang.

Därefter gick den tidigare arrangörens i konkurs och festivalens framtid hängde på en skör tråd. Men nu är det klart att fesivalen drivs vidare.

Men under 2021 blir det en mjukstart i ny regi med en öltävling.

– I stället för en festival i år kommer vi arrangera en stor dryckestävling. Producenter från hela världen får chansen att tävla med sina produkter i olika kategorier. Dessutom kommer det koras vinnare i några särskilda klasser och utmärkelser kommer delas ut, säger projektledare Tobias Gustavsson.

Beernews kommer att finnas med som mediasponsor och planen är att livesända prisutdelningen lördag 13 mars.

Nu är målet att få så många bryggerier och anda ölföretag att vara med och tävla med sina öl.

-Vi gör detta på grund av rådande coronapandemi och det faktum att vi inte kan arrangera en vanlig festival i år på samma sätt som tidigare. Tidigare år brukade drygt 10.000 personer besöka Uppsala Beer & Whisky, säger Tobias.

En jury bestående av såväl öldomare med lång erfarenhet i internationella öltävlingar, restauratörer, bryggare samt journalister med bred kunskap inom dryck och konsumenter med djupt ölintresse och kunnande inom öl.

Tävlingen blir den första öltävlingen i Sverige under 2021. Här kan du läsa mer om den.