Poppels drar igång ny stor crowdfunding

Magnus Petterson berättar att totalt ska drygt 20 personer från Poppels alla avdelningar ut och resa under turnén i slutet av maj och början av juni. Foto: Pressbild

Nu ska Poppels ta in nya pengar igen. 2019 var intresset enormt och Poppels hoppas på ett liknande intresse den här gången.

Poppels siktade på att få in 18 miljoner kronor när företaget gjorde en crowdfunding 2019, det slutade med att folk tecknade upp sig för 45 miljoner.

Nu är målet satt till 24,5 miljoner brutto och 22,5 miljoner efter kostnaderna för nyemissionen. Och blir intresset större så löser man det på samma sätt som 2019, alla får aktier, men kanske inte lika många som man tecknat upp sig för.

– Alla kommer att få aktier, det är en viktig grej för oss. Vi vill bjuda så många som möjligt på upplevelsen att vara bryggeriägare, säger Magnus Pettersson, marknadschef på Poppels.

De nya pengarna ska gå till expansion och det gäller både bryggeri- och restaurangdelen.

– Vi vill satsa ännu mer på att växa. Vi har inga konkreta planer, men det är klart att fler restauranger är en möjlighet som vi undersöker.

– Sen ska vi öka produktionen för att kunna fortsätta att växa och även jobba vidare med alkoholfritt.

Redan nu har man haft logistikexperter på plats för att se hur man ska kunna bygga om och anpassa för att kunna göra mer öl.

– Ytan är inte alltid problemet, det är väldigt mycket utrustning i ett bryggeri och mycket rostfritt som ska köpas in. Dessutom funderar vi på en burklina, om burktrenden fortsätter så kommer vi att satsa på det. Och om vi fortsätter att växa måste vi fundera på hur länge vår bryggeriplattform räcker till.

Kampanjen för crowdfundingen är redan igång och ska hålla på tills den 12 juni och under den tiden ska stora delar av Poppels ut på turné.

– Vi har varit lite hemliga om att vi ska fira tio år, men vi ska besöka tio städer och brygga med tio bryggerier, träffa delägare på barer på kvällarna och nu också då informera om prospektet, säger Magnus.

Först ut är Stockholm, som besöks på tisdag. På dagen brygger Poppels med Omnipollo i kyrkan och på kvällen serveras Poppels öl på samma plats.

Resan slutar i hemstaden den 11 juni med en collab med Duckpond.

– Sen blir det stor avslutningsfest utanför vår restaurang i Jonsered med öl, mat, musik och prospektpresentation.

Här är alla bryggerier och barer som ska besökas:

24 maj: Stockholm, Omnipollos kyrka.

25 maj: Bryggverket, Rådhuskällaren Umeå.

27 maj: Uppsala Brygghus, Taps Beer Bar Uppsala

31 maj: Svartbergets Fjällbryggeri, Artut Bar Östersund

1 juni: Örebro Brygghus, Örebro Ölhall

2 juni: Hantverksbryggeriet, Bar Lokal Västerås

7 juni: Vreta Kloster Bryggeri, Backen Linköping

8 juni: Nyköping Brewing, Ölstugan Gull-Olle Norrköping

9 juni: Hyllie Bryggeri, Stormgatan Malmö

11 juni: Duckpond, Poppels Öl & Mat, Göteborg