Kristoffer satsar offensivt på hemorten

Bildspel

Bild 1 av 6

Kristoffer Drotz ser fram emot att bjuda in öldrickande gäster till bryggeriet i Dalsjöfors.

Utökad satsning på bryggeriet. Men också en provsmakningsbar. Kristoffer Drotz satsar offensivt med sitt Proton Brewery i Dalsjöfors.

Hans resa i ölvärlden startade som hembryggare 2012 och därefter har intresset växt successivt.

– Jag startade bryggeriet för ett år sedan, men det är nu som det känns att det startar på riktigt. Det har gått lite på sparlåga och det har varit mycket att få ordning på, säger Drotz.

Han hyr en lokal i Dalsjöfors strax öster om Borås och det är där som det även håller på att skapas en provsmakningsbar.

– Jag väntar på kommunens tillstånd och sedan kan jag öppna ganska snabbt. Jag har sökt för att ha provsmakning av öl samt slutna sällskap, säger Drotz.

Han tror att det finns ett intresse för en sådan satsning även på en mindre ort. Dalsjöfors har cirka 3700 invånare.

– Det finns en stark lokalanda och det här är ett levande samhälle. Det satsas både på bra restaurang och på surdegsbageri, säger Drotz.

Restaurangen heter Räven & Rönnbären och har förstås sitt eget öl från det lokala bryggeriet. Den lokala marknaden är viktig och där är planen att växa mer. Inte minst via lansering på Systembolaget under hösten.

300 liter kan han producera vid varje bryggning och det är med spänning han ser fram emot att etablera bryggeriet mer på marknaden.

– När jag hade hållit på med hembryggning ett tag växte det fram en dröm om att göra mer. Sedan fick jag tag i den här lokalen som passar bra.

När hans taproom öppnar ska det även finnas en uteservering, baren byggs för fullt och inomhus blir det cirka 40 platser. Att få fram öl till satsningen blir inga problem.

– Jag gillar att brygga nya öl. Det är det jag gör nästan varje gång, säger Drotz.