Kristoffer tar in ny delägare i bryggeriet

Marc Lundqvist blir ny delägare i Proton Brewery, något Kristoffer Drotz verkar väldigt nöjd med. Foto: Peter Lindh

Kristoffer Drotz på Proton Brewery har tröttnat på att vara ensam på bryggeriet, så nu tar han in en ny delägare i företaget.

Kristoffer Drotz är en smula matt efter en intensiv helg på En Öl & Whiskymässa i Göteoborg, men ändå glad efter att ha fått bra respons. Med sig på mässan hade han Marc Lundqvist, som nu också är hans nya kompanjon.

– Vi lärde känna varandra redan på hembryggartiden. Han var med och hjälpte till när jag drog igång och det hade inte blivit något utan honom. Han är min motsats och kan saker som jag inte kan. Han har varit med hela tiden och jag har alltid bollat idéer med honom, säger Kristoffer.

– Jag kände nu efter restriktionerna att det började bli väldigt mycket att göra och det är inte så kul att göra det själv. Så jag kollade med honom om han ville vara med och det var inte mycket tvekan på det.

Kristoffer jobbar mer än halvtid på bryggeriet vid sidan av annan verksamhet som grafiker. Marc kommer att gå ner i tid på sitt vanliga jobb för att kunna jobba ett par dagar i veckan på bryggeriet.

– Meningen är att vi ska bli lite större nu. Komma igång med Systembolaget igen och ha öppet i vårt taproom lite oftare.

Han berättar att efterfrågan har ökat mycket de senaste månaderna. Dels från krogarna, dels från privatpersoner som undrar var de kan få tag på ölen. Efter en kortare satsning på Systembolaget under pandemin, har Proton just nu inga produkter där. Det blev för tungrott med den flaskningslösning han har nu.

– Det kommer att bli investeringar nu. Vi måste kunna flaska ordentligt, så vi ska försöka hitta en bra lösning.

– Sen är det här supernytt nu, det blev färdigt förra veckan så vi har bara pratat i grova drag. Vi vet bara att vi vill in på Systembolaget, producera mer och synas mer överlag.