Pine Ridge redo för sin egen bryggpub

Djur har en central roll i Pine Ridges verksamhet. Därför är det inte förvånande att namnet blir The Zoo när man öppnar bryggeripub. 29 juni är det premiär.

Bryggeriet från Falkenberg är bland de allra flitigaste när det gäller att delta i svenska ölfestivaler. Men nu ska det alltså också bli möjligt att komma och besöka bryggeriet och där dricka deras öl.

Tolv kranar blir det med öl och under premiären blir det även livemusik. Under sommaren håll det öppet vid en del tillfällen och sedan kör man ölprovningar tre gånger per vecka under juli månad.

Till hösten blir det sedan full satsning på en restaurang och fullständiga rättigheter. Då är planen att ha öppet varje fredag och lördag och samtidigt hålla det höga tempot när det gäller festivaler.

– Det här är ett steg i rätt riktning för oss. Det skulle egentligen redan ha varit öppet, men man hinner inte alltid med det man vill, säger Mikael Karlsson.

I baren finns det plats för 100 personer men när vädret tillåter finns också en utedel där det går att vara betydligt fler.

Namnet på baren blir The Zoo och det passar bra in efter att ha djurnamn på sina öl. Nu hoppas man att såväl lokalinvånarna som turister ska hitta till baren i Falkenberg.

– Invånarna här är nyfikna på vad vi gör och ser fram emot att få en bar till att gå till. Vi kommer själva att fixa med både mat och öl när allt är klart och vi vill bli en bra destination för människor, säger Karlsson.