Personalen drog från bryggeriets taproom

Platform Beer håller stängt efter uppståndelsen när sex anställda marscherade ut. Foto: Skärmdump

Sex anställda på Platform Brewings taproom i Columbus, Ohio, tröttnade på företagets personalpolitik – så alla sex sa upp sig och gick och Platform Brewings taproom fick stänga.

Platform Brewing, som 2019 köptes av Anheuser-Busch, får en hel del kritik från personalen. I ett brev till grundarna Justin Carson and Paul Benner anklagar personalen enligt American Craftbeer och The Columbus Dispatch företaget för att betala låga löner samtidigt som arbetstid och ansvar utökas, de får dåligt information om covidfall bland personalen och det råder dåliga santitära förhållanden med mera.

– Vi uppskattar den dynamik vi har i gruppen och vi gillar jobbet. Men det är frustrerande att se kortsiktigheten i massivt sänkta personalkostnader, den dåliga uppskattning av personalen och hur personalens hälsa och säkerhet ignoreras på flera sätt och vi tror att både varumärket och personalen blir lidande av det, skriver de bland annat i brevet.

Platform Brewing gick efteråt ut i sociala medier och försvarade sig:

– Det senaste året har vi prioriterat hälsan och säkerheten hos både personal och gäster. Vi har genomfört åtgärder för hälsa och säkerhet som som följer riktlinjerna centralt och lokalt.

Företaget säger också att de ska diskutera förhållandena på företaget med samtliga anställda för att komma till rätta med brister.

– Samarbete i allt vi gör var en av grundstenarna när Platform Brewing grundades. Den principen styr oss när vi brygger öl och i arbetet på våra sex etablissemang runt om i Ohio.

På Platform Beers hemsida finns nu ett meddelande om att företaget håller stängt i fem dagar för att ge personalen välbehövlig betald vila.