Patrik ser fram emot Brewskival

SOMMAR 2019

Patrik Hellström svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Patrik Hellström på Bryggverket kommer inte vara ledig så mycket i sommar, men räknar med kul dagar ändå. Här har du alla hans svar i vår sommarserie.

1. Du får bara dricka ett enda öl under resten av ditt liv. Vilket öl väljer du och varför?

Patrik: Just nu en dubbel. Så jag tror Rochefort 8.
Albin: Just nu lager. En krispig ljus lager.
Jesper: Är rätt IPIg just nu. Så Lawson’s Sip of Sunshine.

2. Vilka är världens tre bästa ölländer? Lista och förklara.

– USA, Belgien och Sverige tror jag. USA är ju en innovativ trendsättare gällande hantverksöl, Belgien för all tradition, men galen tradition. Sverige. För att Sverige. Vi är ju trendkänsliga, noggranna och duktiga. Många svenska bryggerier är ju högt ansedda runtom i världen.

3. Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet?

– Svårt att säga ett enda bryggeri. Alla små som kämpar, silvertejpar, handjagar runt lådor med öl i bryggeriet för att få plats till nästa flaskning/burkning, kämpar med svensk byråkrati och åker och levererar två flak öl till lokala krögare lördag vid lunch. Allt detta för peppen på öl och hantverket.

4. Hur mycket kommer du att vara ledig i sommar och vad ska du hitta på?

– Lediga enstaka dagar här och där. Den lilla tid vi har behöver vi göra ingenting. Vi har en massa events, festivaler mm. Firar fem år om två veckor, ska till Östersund på lite ölfestival, Pite Havsbad för konsert och kränga bärs, Brewskival i slutet på sommaren.

5. Vilken är Sveriges bästa ölfestival? Motivera.

– Vi har ju alltid haft SMÖF som vår Brewcation. Men den finns ju inte mer. Vi premiärar i all vår Lengräddiga glans på Brewsikval i år och har hört att den ska vara fenomenal. Så Brewskival.

6. Hur tror du att det ser ut med gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige om tre år?

– Hoppas att vi kan erbjuda gårdsförsäljning från bryggeriet om tre år. Vi kämpar på för att det ska hända tillsammans med alla andra hantverksbyggerier. Men tvek på att något kommer hända där.