Parterna enade – slipper rättegång

Founders har nu gjort en deal med den tidigare anställde som anklagade företaget för rasism. Foto: Ronny Karlsson.

Founders anklagades för rasism. Men nu har bryggeriet nått en överenskommelse med Tracy Evans, som anmälde det hela. Därmed blir det ingen rättegång.

Beernews berättade nyligen om de anklagelser om rasism som kommit mot Founders från en av de tidigare anställda, Tracy Evans.

Anklagelserna har skapat en hel del rubriker i USA och bland annat fick Founders stänga sitt taproom i Detroit för att garantera säkerheten för sina anställda.

Nu har Founders och Evans nått en överenskommelse, så det blir ingen rättegång i fallet. Några detaljer finns ännu inte om vilket avtal som har gjorts.

– Vi vill att alla anställda ska känna sig respekterade och trygga. Vi tar avstånd från all diskriminering och tror på att öl ska föra människor samman och inte dela upp människor, skriver Founders i en kommentar.

Man skriver också att man nu vill fokusera på att jobba vidare med det företag som i dagsläget har runt 600 anställda.

Tracy Evans beskriver överenskommelsen som en seger och hoppas att företaget nu kan gå vidare.

– Ett företag är ingenting utan sina anställda och du förtjänar att behandlas som något värdefullt. Eftersom det fortfarande finns människor jag älskar som jobbar kvar på Founders, hoppas jag inte på något annat än det bästa för Founders i framtiden.