PangPang tog över Göteborgsbar

Bildspel

Bild 1 av 5

David Carlstedt på Brill hade följt med Fredrik Tunedal från Stockholm till Göteborg.

Stockholms äldsta hantverksbryggeri har varit på besök på den motsatta kusten – med en tap takeover på Brewers Beer Bar.

– Det har gått mycket bra, vi har sålt slut på det mesta, säger Fredrik Tunedal på PangPang Brewery, som var väldigt nöjd med sitt besök i Göteborg på torsdagskvällen.

– Det är bara andra gången jag är här, men jag har inte så mycket tid för resor. Det är 18 timmar bryggning per dygn som gäller för att hinna med och jag har inte tid till så mycket annat.

En anledning till hetsen i bryggeriet är att han anslutit till Brill, som då rensade lagret på öl. 

– Vi är otroligt taggade på samarbetet med Fredrik, men vi har inget att sälja. Allt säljer för snabbt, säger David Carlstedt, på Brill, som också var på plats på Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan i Göteborg.

En positiv effekt av lagerrensningen var att man hittade ett gammalt fat med cockie stout som legat bortglömt, och blev en av huvudattraktionerna på BBB.

– När Brill kom in tömdes lagret och då hittade vi den, den är två tre år gammal och jag hade helt glömt den, säger Fredrik Tunedal.

Något annat han gärna poängterade i samband med eventet på BBB var lanseringen Ipa IPA. En hyllning till hans katt. Som heter Ipa.

Göteborgarna tycks ha uppskattat eventet och Fredrik uppskattade göteborgarna – så naturligtvis måste en jämförelse Göteborg/Stockholm göras.

– Göteborgarna blir liksom fortare berusade men blir aldrig mer än salongs. Stockholmarna gör ett grundligare jobb och blir mer packade.