Other Half satsar på ännu ett bryggeri

Other Half satsar på ett helt nytt bryggeri. 35 personer ska anställas vid anläggningen som ska komplettera den som redan finns.

Brooklynbryggeriet Other Half tillhör de mest hyllade bryggerierna i världen. Från att ha startat i liten skala har bryggeriet växt i omgångar både vad gäller bryggutrustning och taproom. Framför allt är det deras humliga öl som blivit berömda över hela världen. 

Nu är det dags att göra en storsatsning då man startar ett bryggeri i East Bloomfield utanför Buffalo i de norra delarna av delstaten New York.

– Vi är otroligt laddade inför den här satsningen, nu kan vi brygga öl även i East Bloomfield. Det känns jättebra att satsa i en del av staten som varit så troligt stöttande, säger delägaren Andrew Burman till WHEC.

Man tar över det nya bryggeriet från Nedloh Brewing Company och det uppskattas att det behövs cirka 35 personer för att driva den nya anläggningen. En renovering ska göras innan produktionen statar, med Other Half räknar med att både brygga öl och ha sitt nya taproom öppnat under hösten.

En anledning till att satsningen görs är att delstaten stöttar med 400 000 dollar. Detta för att Other Halfs satsning ger så många jobb i området.