Ölleveranser uteblir med för få förare

Ölfat som inte når fram till brittiska pubar har blivit ett växande problem. Foto: Pixabay.

Brist på förare gör att ölleveranserna inte når fram till pubarna i tid. Nu har även JD Wetherspoon drabbats.

 

Beernews berättade för en tid sedan om oron för ölleveranserna då det varslades om strejk på ett av de stora företagen som sköter ölleveranserna. Den strejken blåstes av, men problemen fortsätter.

Under pandemin har många av de chaufförer som brukade köra ut öl slutat och börjat i nya branscher. Inte minst beror det på att pubarna tvingades hålla stängt på de brittiska öarna under långa perioder.

Men när pubarna nu öppnat har bristen på chaufförer blivit allt tydligare. 80 procent av pubarna har problem med leveranserna och nu har även JD Wetherspoon drabbats.

Den stora kedjan med nästan 1000 pubar i Storbritannien har svårt att få tag på öl till sina kranar. Sex av 23 fasta kranar har stått utan öl den senaste tiden.

Två av ölen som inte kunnat levereras är Carling och Coors.

– Vi har vissa leveransproblem med både de varumärkena, vilket gör att en del pubar inte har de ölen tillgängliga. Vi ber om ursäkt till våra kunder men vet samtidigt att bryggerierna jobbar med att lösa problemet, säger Eddie Gershon på JD Wetherspoon till The Morning Advertiser.

Givetvis finns det öl att köpa på pubarna, men kanske inte på alla kranar. Bristen på öl är extra känslig i en tid då brittiska pubar vill locka tillbaka kunderna och försöka att resa sig efter det tunga pandemiåret.