Öljätten satsar för att stoppa cyberattacker

Cyberattacker och digitala utpressningshot är ett återkommande problem för AB InBev. Nu satsar man på sitt eget säkerhetsteam för att upptäcka och stoppa problemen.

AB InBev är världens största ölföretag och man har verksamhet runt om i världen. Men storleken på företaget gör också att det är populärt att via cyberattacker ställa till problem och kräva pengar i ersättning från företaget.
Nu vill AB InBev komma ifrån problemen och bygger sin egen avdelning som ska skydda mot cyberattacker. Den avdelningen placeras i Israel, ett land som är känd för sina höga kunskaper inom dessa ämnen.
I Israel finns också ett av de viktigaste framtidsföretagen för öljätten. Weissbeerger är företaget som i realtid samlar in data om ölinköp och hjälper till med att ha koll på bland annat försäljning. Det blir ett av företagen som ska skyddas av den nya avdelningen.
Luis Veronesi, vice säkerhetschef, bekräftar de stora problemen och att det är dags att öka satsningen på att stoppa så mycket som möjligt av det som stör verksamheten.
– Men en ökad digitalisering måste vi vara beredda på att skydda oss mot allt som kan hända. Kontoret i Tel Aviv ska ha sitt fulla fokus på att upptäcka potentiella attacker mot företaget innan de sker, och dessutom analysera de hot som finns, säger han till sajten PCMag.