Ölföretag i USA ska utredas av FBI

Ölföretaget misstänks ha lurat ett antal bryggerier på stora pengar. Nu har FBI kopplats in för att reda ut vad som hänt.

Det är företaget SysTech Stainless Works i Ohio, USA, som granskats av åklagare sedan i september och nu har alltså även FBI kopplats in. Företaget misstänks ha tagit ut depositioner från bryggerier men sedan aldrig levererat vad som lovats. När detta uppdagades meddelade SysTech att man inte hade möjlighet att betala tillbaka pengarna.

Sinistral Brewing Co är ett av bryggerierna som drabbats. De betalade in 70 000 dollar, cirka 600 000 svenska kronor, men har inte sett rökan av någon utrustning.

– Vi tror att de skapat sitt företag för att kunna ta ut pengar från bryggerier och aldrig haft någon målsättning att fullfölja de ordrar de fått, skriver bryggeriet i sin stämningsansökan.

Hoodletown Brewing Co beställde ett 500-liters bryggverk och betalade 40 000 dollar, drygt 330 000 kronor, men har heller inte fått någon utrustning.

Även bryggerierna Lock 15 Brewing Co, Moose Lake Brewing Co, Sideways Farm & Brewery och A Little Madness Brewing Co har agerat efter att ha drabbats på samma sätt.