Ölfirandet kan ge dryga fotbollsböter

Danmark framgångar inom fotbollen kan kosta en hel del pengar. Foto: Pixabay.

Danska fotbollsfans firar landslagets mål med att kasta öl omkring sig. Nu väntar böter från det europeiska fotbollsförbundet UEFA.

 

Att danskar gillar öl vet vi och de gillar även fotboll. Men alla sköter det inte på bästa sätt. Redan i somras blev det böter för Danmark efter att fansen kastat öl och ölmuggar i samband med att deras favoritlag gjorde mål.

Nu är det dags igen. Enligt Fotbollskanalen kan det bli böter för fansen beteende i samband med att Danmark besegrade Israel i en VM-valmatch häromkvällen.

5-0 slutade matchen och vid målen hamnade det öl på andra åskådare, men även i närheten av fjärdedomaren och Israels avbytarbänk.

Böterna i somras var på flera hundra tusen kronor och nu är det risken att straffet blir något liknande. De fans som kastar ut ölen drabbas inte på något sätt, i alla fall inte än så länge. Det danska fotbollsförbundet har försökt att informera om att man vill få stopp på det här problemet, men fansen verkar inte lyssna.

Kanske är det enda sättet att Danmark helt slutar att göra mål i sina matcher. På sex VM-kvalmatcher har det blivit lika många segrar och totalt 22 mål på de matcherna. Två VM-kvalmatcher är det kvar och med stor sannolikhet tar sig Danmark till VM.

Där väntar en stor utmaning då VM-slutspelet avgörs i Qatar, där det nästan är omöjligt att få tag på öl.