Ölfesten flyttar till andra sidan sundet

I dag inleds Malmö Beer Week med över 50 olika arrangemang. Det officiella ölet för veckan blir en pale ale med blåbär.

Knappt har Mikkellers ölfest i Köpenhamn avslutats innan det är dags för en veckolång fest på andra sida sundet. Malmö Beer Week kommer att bestå av över 50 events.

– Jag hade kanske hoppats på några fler, men jag var kanske överoptimistisk. Det här kommer att bli bra och det finns en gräns för hur många ölevent som Malmö klarar på en vecka, säger Jonas Carlsson Stroh.

Han är en av de personer i Sällskapet Malte som jobbat med ölveckan och nu är det alltså dags att köra i gång. Under premiärdagen blir det också möjligt att prova det officiella ölet. Det är Malmö Brewing som tagit fram det ölet.

– Det blir en pale ale med ekologiska blåbär och mycket citra. Den är riktigt god och kommer att finnas på flera olika pubar, Carlsson Stroh.

Det mest populära arrangemanget brukar vara den tipspromenad som genomförs nästa helg. I fjol var det nästan 700 personer som gick runt på olika pubar i Malmö.

Flera arrangemang har också lockat bryggerier från andra delar av landet, bland annat kommer Göteborgsbryggerierna Bearded Rabbit och Sad Robot att delta. Det är dessutom så att Malmö Beer Week kan räkna in några events som sker utanför staden.

– Det gillar vi, vår ambition med Sällskapet Malte är att främja den goda ölkulturen i Skåne, säger Carlsson Stroh.