Ölevent ska locka fler norrmän till Göteborg

Bildspel

Bild 2 av 7

Nikola Sarcevic och Magnus Vasilis var två av Göteborgsbryggarna som hade tagit sig till den norska huvudstaden.


 

GBG Beer Week vill locka fler norrmän till Göteborg. Ett led i det var helgens tap takeover i Oslo med fyra olika bryggerier.

Ölveckan i Göteborg har spridit sig långt utanför Göteborg, men arrangörerna Petur Olafsson och Fredrik Berggren nöjer sig inte med det. Nästa steg blir att locka fler norrmän.

– Vi var på Tullen i Stockholm i fjol och gjorde en liknande grej. Nu blev det Oslo och vi hoppas att det ska komma fler norrmän till Göteborg under Beer Week, säger Olafsson.

Även representanter från En Öl & Whiskymässa var på plats och även de hoppas förstås på såväl fler norska utställare och besökare.

Under eventet i helgen var det fyra bryggerier som hade med sig öl till Grünerløkka Brygghus i Oslo. All In Brewing, Vega Bryggeri, Mikrofonbryggeriet och Poppels var alla på plats.

– Vi var även och besökte Amundsen samt Eik o Tid. Det är bra att knyta lite kontakter, sade Olafsson.

Kvällen på Grünerløkka Brygghus var välbesökt av såväl svenskar och norrmän, och flera norska öljournalister var också nyfikna på eventet. De fyra svenska bryggerierna blev också inbjudna till brygghusets egen festival senare i år.

Kanske är det på gång med ett större nordiskt samarbete, och för såväl GBG Beer Week och En Öl Whiskymässa vore det ett bra sätt att utveckla sina events.

Det är redan klart att det blir besök från bland annat Amundsen och Eik & Tid under ölveckan.

– Dessutom kommer det ett isländskt mjöderi som heter Ölder och de ska hitta på lite olika saker i Göteborg, säger Olafsson.