Öldrickare erbjuds rabatt om bilen får stå

Vad sägs om att köpa en öl och samtidigt få rabatt på resan hem så länge du inte kör bil? Erbjudandet testas i Chicago men kan sprida sig över hela USA.

Att köra bil när man druckit öl är olämpligt och för det mesta också olagligt. Taxi är förstås ett alternativ, och på senare år har resetjänster som Uber och Lyft blivit populära även om de är förbjudna i till exempel Sverige.

Lyft har nu bestämt sig för att hjälpa till med att hålla öldrickande personer borta från sina bilar. I ett samarbete med bryggeriet Baderbrau lanseras ölet Five Star Lager. Det rapporterar sajten Vinepair.

På baksidan av de burkarna finns en rabattkod som gör att du kan åka billigt hem efter att ha druckit den ölen. Upp till fem dollar kan du spara på att använda koden.

Lyft har tidigare samarbetet med bland annat StormBreaker Brewing och Standard Deviant Brewing, men det här är första gången som företaget är inblandat även i ölnamnet. Five Star Lager har en koppling till det betygssystem som finns i Lyfts app., och där nio av tio sätter betyget fem enligt Lyfts hemsida.

Ölet har premiär 18 januari och ska sedan spridas på ett antal barer i Chicago-området. Om resultatet blir lyckat tänker sig Lyft att utöka det här samarbetet med andra bryggerier runt om i USA.

Läs hela artikeln här.