Offensiv satsning från Great Brands

Great Brands går på offensiven. Såväl Cigar City som Frequency Beer Works ingår nu samarbeten.

Importföretaget Great Brands förknippas nog av de flesta med amerikanska öl. Under ett antal år har man importerat öl från bland annat Oskar Blues och Avery till Sverige. Men där finns också ett samarbete med bland annat Nynäshamns Ångbryggeri.

Nu utökas portföljen med ett svenskt och ett amerikanskt bryggeri.

– Väldigt kul att få med Frequency Beer Works i vårt sortiment. På kort tid har Frequency gjort ett avtryck i öl-Sverige och det ska bli större. Extra roligt med kopplingen till musik som ger ytterligare dimensioner, man kan väl lugnt säga att det inte finns brist på roliga idéer och möjligheter, säger Jugge Hasselqvist på Great Brands.

Anders Fridén är sångare i In Flames men också delägare i Frequency. Han ser fram emot samarbetet.

– Jugge på Great Brands var den första person vi pratade med när vi fick idén om att starta ett ölbolag för några år sedan. Han hjälpte oss komma på fötter och har alltid varit en stöttepelare med många roliga idéer och goda öl längs vägen. Att vi får utveckla vårt samarbete tillsammans känns spännande, säger han.

Great Brands kommer också att importera populära Cigar City till Sverige. Floridabryggeriet har varit på flera svenska ölfestivaler de senaste åren och har nu målet att slå sig in ordentligt på den svenska marknaden. Ett antal öl hoppas man kunna lansera på Systembolaget, och där finns förhoppningar även på en del specialöl.

– Sverige är en viktig marknad och vi försöker lära oss hur det fungerar med Systembolaget. Vi har stora förhoppningar på Sverige, säger Jesse Kercheval, som ansvarar för Cigar Citys utlandssatsningar.