Norska företaget tar lagret till Sverige

Erik Åberg trivs med de nya lokalerna. Foto: Privat.

Uddevalla blir platsen när CraftCo flyttar sitt centrallager från Norge till Sverige. Det ska också innebära ett bredare utbud för de svenska kunderna. Nu har verksamheten kommit i gång.

 

CraftCo är det norska företaget som satsar även på den svenska marknaden. När man nu flyttar sitt största lager till Sverige så är det Uddevalla som blir svensk hemort.

– Sverige är med i EU, det är en avgörande orsak till att vi vill till Sverige. Och Uddevalla ligger strategiskt bra för oss, säger Anders Wall, vd för den svenska delen av företaget.

Flytten innebär också att man får betydligt mer plats för sitt lager. Målet är att ha så många produkter som möjligt på lagret för att kunna ha snabba leveranser.

– Det är 2000 kvadratmeter stort och vi har elva meter högt till tak, så det är stort. Vi kommer att kunna ha ett bredare sortiment och det kommer kunden att märka, säger Wall.

Lagret i Uddevalla ska ge bättre service.

Bland annat kommer man att ha ett kyllager på 180 kvadratmeter, vilket garanterar hög kvalitet på råvarorna.

– Vi gör flytten för att vi växer och vill bli ännu bättre mot de drygt 240 kunderna som har valt att handla hos oss sedan vi startade, kommenterar Wall.

Under den senaste tiden har verksamheten kommit i gång och givetvis ser man fram emot att etablera sig ännu mer på den svenska marknaden.

I Norge har CraftCo fem stycken butiker, men i Sverige är det än så länge grossistverksamhet som gäller. Det lite längre avståndet till Göteborg tror inte Wall ska bli något problem.

– Det är ingen jätteskillnad mellan att vara i Göteborg och Uddevalla. Vi kommer att ha alternativ med rutter till Göteborg när det behövs och självklart får kunderna hämta varor hos i Uddevalla precis som i Göteborg, säger Wall.

Flytten och expansionen gör att det kommer att behövas fler personer i företaget. Erik Åberg har kommit in som säljare, och det finns redan personer som jobbar med orderhantering och med inköp.

– Dessutom har vi precis anställt vår lagerchef som också ska forma vårt team på lagret som i en uppstart kommer  att vara ett par personer och sedan öka i takt med vår utveckling. Det här gör att vi blir mycket mer flexibla, säger Wall.

CraftCo grundades i Norge 2010 och allt startade med en liten hembryggningsbutik.  Man inledde sin satsning på den svenska marknaden 2017.