Norsk ölgrossist ska storsatsa i Sverige

Anders Wall är en av personerna bakom den norska satsningen på den svenska marknaden. Foto: Bryggselv

Norges största leverantör av ölråvaror och bryggeriutrustning ska satsa även i Sverige. Under varumärket Craft Co är planen att ta marknadsandelar.

Bakom Craft Co Brew Supply Sweden står Bryggselv, som vuxit till att bli Norges största företag när det gäller malt, humle och bryggeriutrustning. Förutom butiker i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Larvik och Asker har man en betydande webbförsäljning. Under fjolåret omsattses 120 miljoner.

– Vi har analyserat den svenska marknaden under en lång tid och vi har skapat Craft Co. Brew Supply Sweden AB för att betjäna grossistmarknaden i Sverige, säger Anders Wall från företaget i ett pressmeddelande.

Craft Co skapades för att jobba tydligare med att renodla grossistdelen i företaget. Craft Co Brew Supply Sweden ska enbart ha fokus på den svenska marknaden.
– Vi är idag den största grossisten för mikrobryggerier samt bryggbutiker i Norge och vi har stora ambitioner för vår satsning i Sverige, säger Wall.

Företaget grundades 2011 och fokuserade inledningsbis mest på prylar till hembryggning. Men i fjol stod grossistverksamheten för nästan halva företagets omsättning.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Norsk ölgrossist ska storsatsa i Sverige

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer