O/O jubilerade med flera ölpremiärer

Bildspel

Bild 1 av 3

En klunk ny porter för att fira fyra år. Olle Andersson och Olof Andersson jubilerade på Hagabion i Göteborg i går.


 

Det blev flera nya öl när O/O firade fyra år under fredagskvällen. Samtidigt har de dessutom haft sitt nya bryggeri i ganska exakt fyra månader.

Det hela började med en Baltic Porter i mars 2014. Därefter bryggdes den första varianten av 50/50 och de båda ölen hade premiär samtidigt. Därmed var Olle Andersson och Olof Andersson i gång med O/O Brewing.
Olle fick jobb på Stigbergets Bryggeri och där har också O/O:s öl bryggts.
– Jag hade ganska fria händer på Stigbergets, men det är skillnad att ha eget bryggeri och fler möjligheter. Nu kan vi fullfölja alla våra idéer, säger Olle Andersson.
Det var i fjol som man tog beslut om att satsa på eget bryggeri och i månadsskiftet november-december började man att producera öl.

– Det har gått bättre än vi förväntat oss med det nya bryggeriet, men vi var nog ganska väl förberedda, säger Olof Andersson.

Inledningsvis handlade det om att brygga ikapp efter att ha haft ett uppehåll i produktionen, men nu börjar det också komma ut nya öl. Under fredagskvällen var det också release för två nya porters och en ny india pale ale i 50/50-serien. Dessutom kommer man under våren att dyka upp på En Öl- och Whiskymässa i Göteborg samt Mikkellers ölfest i Köpenhamn.
– Vi har nog tackat nej till 10-15 olika mässor, vi har helt enkelt inte haft tid.
Så här långt är det bara de båda vännerna som jobbar i bryggeriet, men i takt med att produktionen ökar lutar det allt mer åt att det behöver anställas någon.
– Det närmar sig det läget, men vi har valt att vänta än så länge. Det är viktigt att det blir rätt person, säger Olof Andersson.