Nytt lager ger nya jobb och en bättre miljö

Per Svensson, ordförande i kommunstyrelsen i Falkenberg invigde det nya lagret tillsammans med Maria Franksen och Anders Siboni från Carlsberg. Foto: Pressbild.

15 nya jobb och en bättre miljö. Nu är Carlsbergs stora satsning på ett nytt externlager invigt.

Att Carlsberg satsar på lager vet ni redan, men den här gången handlar det om något annat. Ett nytt externlager har byggts i nära anslutning till bryggeriet i Falkenberg. Lagret är på 20 000 kvadratmeter och där skapas 15 nya jobb.

– Med det nya externlagret kan vi effektivisera våra logistikflöden på ett mycket positivt sätt där det korta avståndet mellan bryggeriet och lagret avsevärt kommer att minska transporterna längs E6:an, säger säger Anders Siboni på Carlsberg Sverige.
Lagret invigdes i fredags och nysatsningen ska leda till att man åker 15 000 mil kortare sträcka varje år och det motsvarar 180 ton koldioxid.

– Detta ligger helt i linje med Carlsberg-koncernens ambitiösa hållbarhetsprogram, Together Towards Zero. Närheten och att vi ges möjlighet till att konsolidera vårt behov av externlager gör att vi även får bättre kontroll och kan agera snabbare på leveransförändringar, säger Siboni.

Företaget GN Logistics kommer att sköta driften av lagret, och det företaget hanterar redan verksamheten vid externlagret i Halmstad samt omlastningsdepån i södra Stockholm.