Nytt läge ger Ekerö Brygghus helt nya möjligheter

Nyhet

Efter fem år är det äntligen dags för Ekerö Brygghus att inviga sina nya, och dubbelt så stora, lokaler vid Jungfrusund. Här väntar nya möjligheter, med bland annat servering och gårdsförsäljning – men först blir det fest. 

Sedan 2019 har Ekerö Brygghus haft siktet inställt på Jungfrusund, ett sjönära litet hamn- och bostadsområde som det senaste året har fått sig ett ansiktslyft. Det ligger knappt två kilometer från det industriområde bryggeriet tidigare huserat i, men ger verksamheten helt nya förutsättningar. 

– Att det är dubbelt så stort ger nya öppna ytor där vi kan hålla i provningar, vi kan ha en egen restaurang och en gårdsbutik. Från gästytorna ser man genom glasväggar rakt in i bryggeriet, det har varit en dröm, säger Daniel Sundborg, säljansvarig på Ekerö Brygghus. 

Granne med bryggeriet är nyöppnade Season Hotel som man kommer att ha ett nära samarbete med. Bryggeriet kommer också att erbjuda rundturer och gårdsförsäljning tre dagar i veckan, medan baren och restaurangen – som likt taproomet vid Brommaplan kommer att erbjuda en meny med asiatisk touch – har öppet torsdag till lördag. Stort fokus ligger på den lokala publiken. 

– Den större kapaciteten möjliggör för kontraktsbryggning åt lokala företag, men ölutbudet kommer också kunna utvecklas nu. Vi kommer att kunna göra mer unika öl som ger uttryck för vår passion och det vi själva vill dricka, sen har vi möjlighet att fatlagra öl på ett annat sätt, säger Daniel Sundborg.

Ekerö Brygghus öppnar på sin nya adress imorgon, den 23 augusti, och då blir det fest – med DJ, en specialmeny och förstås premiär för gårdsförsäljningen. 

– 
Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.