Nytt bryggeri fick bra stöd av kommunen

Bildspel

Bild 2 av 4

Det är mycket som ska fixas innan bryggeriet är helt färdigt för produktion. Sara Reinhold fixar med det sista.

 

Ett nytt bryggeri intresserar förstås ölintresserade. Men när Ryssby fick sitt första bryggeri var även kommunen mycket välvilligt inställd till att hjälpa till.

Stefan och Sara Reinhold står bakom Ryssby Bryggeri, som blir det första i Ljungby kommun. Ryssby med sina 700 invånare har därmed också fått en ny egenföretagare och det var välkommet.

– Vi har fått bra stöd av kommunen och näringslivschefen har hjälpt oss med att hitta lokaler, säger Stefan Reinhold.

De båda flyttade från Malmö till Ryssby för några år sedan och Stefan ölintresse fick honom att gå den bryggeritekniska utbildningen i Ludvika. En utbildning som han trivdes med, men inte gick färdigt.

– Jag fick ett jobb och det kändes tryggare. Nu jobbar jag 80 procent och många långa pass så det blir en hel del lediga dagar som jag kan lägga på bryggeriet så det är ett bra upplägg, säger han.

De dagarna läggs nu på att färdigställa det sista i bryggeriet. I förra veckan blev alla tillstånd klara och nu kan man börja at sälja sin öl.

– Jag har klart med en del kunder och det börjar finnas ett intresse även hos andra i Växjö och Ljungby, säger Stefan Reinhold.

Bryggverket är på 200 liter och precis som Stefan och Sara så kommer det senast från Skåne.

– Det är det bryggverk som Pax Brygghus hade tidigare, vi fick köpa det.

Satsningen börjar lite försiktigt men givetvis finns det planer och drömmar om att växa.

– Vi får se hur det går, men det känns bra just nu. Tanken på sikt är att skala upp verksamheten så att vi båda två kan leva på det, säger Stefan Reinhold.