Nytt betalsystem ska lanseras på GSBF

Det blir digital betalning via app på GSBF. Foto: TicketCo.

Great Swedish Beer Festival blir först i Sverige med helt en helt digital festival. Ölinköpen kommer gästerna att göra via en app.

Genom åren har det funnits ett antal olika sätt att ta betalt på ölfestivaler. Vanligast har det varit med kontanter och på senare år allt oftare med polletter.

Men nu tar gänget bakom GSBF det hela in i en helt digital värld.

– Det kommer att bli bättre för både gästerna och oss. Vi ville ta chansen att ta ett litet steg in i framtiden, säger Erik Frithiof, en av arrangörerna.

För att kunna köpa öl på festivalen krävs det att besökarna laddar hem appen TicketCo Wallet som är gratis. I appen registreras man sedan sitt betalkort och bestämmer en summa som ska användas på festivalen. Med hjälp av QR-koder sköts sedan betalningen via respektive utställare.

– Det är enkelt att fylla på om man vill ha fler öl och man kan fylla på för fem eller fler öl i appen. Alla gäster kommer sedan att kunna se exakt vilka öl de köpte under festivalen, säger Frithiof.

Även matinköpen på festivalen görs via appen. Han tror att en av fördelarna är att man inte får långa köer för att köpa polletter i inledningen av varje pass.

– Vi håller på i fyra timmar och då vill vi inte att folk börjar med att stå i kö en halvtimma för polletter. Dessutom kommer det bara att ta ett par sekunder vid varje ölköp hos bryggerierna.

För de besökare som inte har någon smartphone finns också en lösning. De kan nämligen på plats hämta ut ett gratis plastkort som laddas med pengar. En av fördelarna med appen menar Frithiof är att man nu kan förbereda allt hemma i lugn och ro dagarna före festivalen.

– Vi tror att det här blir riktigt bra och att det underlättar för besökarna.

 

Så här gör du för att betala på GSBF:

Ladda hem appen TicketCo Wallet på din smartphone

Logga in och lägg till ditt betalkort

Klicka på ”cashless” och sök efter Great Swedish Beer Festival

Toppa upp din TicketCo Wallet

Köp öl med din QR-kod som du hittar under ”använd” i appen.