Nystart för FemAle som satsar offensivt

Nu är pausen över för FemAle. En förening har bildats, en styrelse driver verksamheten gemensamt och på lördag är det dags för det första evenemanget.

FemAle startades av Elin Carlsson efter att ha besökt en ölfestival som var väldigt mansdominerad. Efter ett upphåll ska verksamheten startas upp på nytt och nu sker det i en mer organiserad form.

– Vi är en förening och har en styrelse som jobbar tillsammans med allt. Det känns himla roligt och nu ska vi sätta full fart, säger Elin Carlsson.

På lördag är det dags för den officiella återuppstarten av verksamheten då det hålls en blindprovning på Haket i Göteborg.

– Det kommer att hända mer saker nu, med en bra styrelse är det lättare att få fram bra nya idéer. Allt kommer att bli lättare nu, säger Carlsson.

8 mars, på Internationella kvinnodagen, ska föreningen arrangera en pubkväll och det blir en provning under Gbg Beer Week.

Dessutom finns det planer på att brygga ett eget öl igen. Det har gjorts tidigare, bland annat med Beerbliotek och Oceanbryggeriet.

– Det känns härligt att slippa vara själv med detta, och det ligger rätt i tiden nu. Ölgäris har fått en väldigt bra fart och det är kul. Vi håller oss mest i och runt Göteborg nu, men vi får se vad som händer längre fram, säger Carlsson.