Nya öl hotas av budgetbråk i USA

USA står utan gällande budget och har stängt ner många statliga funktioner. Det kan göra att det slutar komma ut nya öl på marknaden.

Republikaner och demokrater bråkar framför allt om immigrationsfrågor och därför har man inte kunnat ta beslut om en ny budget för USA. Ett stort antal myndigheter har stängt och de anställda får gå hemma utan lön.

Nu kan bråken på högsta nivå även påverka den amerikanska ölmarknaden. The Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau är myndigheten som godkänner alla nya öletiketter i USA, och som också godkänner licenser för nya bryggerier. Den hålls nu stängd och ingen vet i dag när den ska öppna igen. Utan godkänd etikett är det stopp för bryggerierna när det gäller att lansera nya öl.

När det gäller etiketter brukar de skickas in och godkännas i god tid, men om myndigheten ligger nere kan det bli större problem. Det är också rimligt att tro att det blir en rejäl väntetid när myndigheten öppnar och ska ta hand om alla ansökningar. När det gäller nya bryggerier är det bara att vänta och hålla tummarna för att politikerna i Washington kan komma överens.