Nya ägaren: Inga ändringar på Oppigårds

Tomas Billing, vd för investmentbolaget Röko, Oppigårds nya ägare, lovar att Oppigårds ska fortsätta precis som förut. Foto: Privat

– Vi kommer aldrig att flytta, ändra organisationen eller sälja Oppigårds.

Det löftet ger Tomas Billing, vd för investmentbolaget Röko, Oppigårds nya ägare.

– Oppigårds är ett fantastiskt fint bolag och Björn Falkeström har mycket kunskap. Jag ser fram på att jobba med honom och de andra i organisationen för att fortsätta utveckla bolaget, precis som de gjort så bra de senaste åren, fortsätter Billing.

Röko har inga tidigare intressen i ölbranschen och nån plan för att köpa fler bryggerier finns inte.

– Vi försöker inte konsolidera en bransch. Vi köper duktiga bolag och låter dem utvecklas. Oppigårds har vuxit långsamt med god lönsamhet och det arbetet ska vi fortsätta med. Exakt hur håller vi för oss själva, men det blir genom evolution, inte revolution, säger Billing, men öppnar ändå dörren lite på glänt.

– Vi söker gärna fler bolag. Vi har en bra kassa och letar alltid efter nya investeringsmöjligheter.

Att ett hantverksbryggeri köps upp väcker ibland heta känslor hos kunderna. Oppigårds är dessutom ett av Sveriges äldsta hantverksbryggerier.

– Jag vet inte om det blir en svekdebatt. Men vi kommer aldrig att flytta, ändra organisationen eller sälja Oppigårds. Med oss som ägare kommer verksamheten att fortsätta som den har varit. Så jag hoppas och tror inte att det kommer att vara ett problem.

– Björn är fantastisk på produktutveckling och kommer inte heller att lämna vd-stolen nu, utan över tid. Han är ju inte purung och man kan inte hålla på hur länge som helst.