Ny delägare ska hjälpa Beerbliotek framåt

Richard Bull ser ljust på framtiden för Beerbliotek. Foto: Peter Lindh.

Beerbliotek har tagit in en ny delägare. Men inte för att få in nya pengar, utan nu handlar det om att få expertis från en känd företagare.

Palle Stenberg heter Beerblioteks nya delägare. Han är mest känd som en av grundarna av Nudie Jeans, ett företag som exporterar till ett stort antal länder runt om i världen.

– Palle är kompisar med två av våra andra delägare Victor och Fabian Hielte. De frågade om han kunde köpa en del av deras aktier, säger Richard Bull, en av Beerblioteks grundare.

– Vi tyckte att det var jättebra att få in hans kunskap så vi gick vidare.

Palle Stenberg. Foto: Pressbild

Det hela började diskuteras under 2021 och i höstas gick ryktet om att Beerbliotek fått in en ny ägare. Men det var först i slutet av året som allt blev klart.

Palle Stenberg har köpt en mindre post i företaget och tanken är inte att han ska finnas med i styrelsen, utan mer agera som en resurs och rådgivare.

– Han driver ett otroligt bra företag och är en väldigt bra person att få in i bolaget. Han säljer mycket i Japan och vi är intresserade av hur han tänker om det.

I övrigt kommer affären inte innebära några förändringar för Beerbliotek, utan bryggeriet fortsätter i samma spår som förut.