Nu planerar Ölgäris för att komma ut igen

Josefine Törnqvist har redan organiserat ett fysiskt möte för Ölgäris när hon var i Boden nyligen.

Ölgäris ska nu dra igång med fysiska aktiviteter igen efter lång tids fysisk stiltje på grund av pandemin.

Josefine Törnqvist, som är ordförande för Ölgäris, berättar att första aktiviteten redan varit då hon initierade en träff i Boden för ett par veckor sen.

– Jag var på besök och passade på att styra upp ett möte på Bryggmästaren där, berättar hon.

Något program är inte satt än för hösten, men i och med att restriktionerna lättas kan föreningen komma igång med fler fysiska möten nu.

– Det som är planerat nu är att är att vi ska ska ta kontakt med personer runt om i Sverige som kan hjälpa oss att styra upp det lokalt med evenemang. Allt från träffar och ölprovningar till bryggeribesök.

– Det har fokus på digitalt så länge nu, det känns lite ovant att planera fysiska träffar. Men vår Facebook-grupp fyller fyra år i oktober, det brukar vi alltid fira, men vet inte hur än, eftersom det varit så kort om tid.

Det har förstås varit svårare att driva en social förening under pandemin utan fysiska träffar som kan dra folk och medlemsantalet har gått ner.

– Det är lite lägre än innan, men vi har heller inte tryckt på med värvningskampanjer eftersom vi inte kunnat veta om det gått att ha aktiviteter.

Ölgäris startades av Josefine Törnqvist (då Olsson) som en Facebookgrupp 2017 där kvinnor kan diskutera öl och har sedan blivit en förening också.