Nu öppnar Odd Islands nybyggda restaurang

Den händiga delen av Odd Island samlade i den nya restaurangen. Bilden togs en dag efter intervjun, så nu ser det betydligt färdigare ut. Foto: Privatbild

I morgon är det premiär för Odd Islands nybyggda restaurang. Då blir det mat förstås, men fokus är på bryggeriets öl i stora glas.

När Odd Island flyttade till Lindome utanför Göteborg öppnade sig möjligheten för ett taproom med öl i provsmakningsglas. Samtidigt har bryggeriet samarbetat med food trucks för att erbjuda mat. Nu är det dags att ta nästa steg med ordentligt kök och fullständiga rättigheter.

– Vi börjar med med hamburgare, vegetarisk pasta och en bra räkmacka. Sen ska vi köra mycket italienskt, berättar Peter Iwers på Odd Island och tillägger att helt släpper de inte food trucks utan kommer att fortsätta att bjuda in dem.

När Beernews besöker bryggeriet mitt i veckan är det svårt att tro att gänget på Odd Island ska hinna klart och något hopp om att få fotografera släcks snabbt. Ändå är Peter övertygad om att det ska bli klart till i morgon.

– Jag är helt säker. Vi har inget val, vi får jobba på nätterna om det behövs, säger han.

Peter Iwers och … Diana Rios bakom bardisken på den nya restaurangen. Vad välkända Poppels-ansiktet Diana gör där får ni veta mer om nästa vecka. Foto: Peter Lindh

De har gjort det mesta jobbet själva. Peter har skött tillstånd och annat som inte kräver den händighet som Jesper Lindberg, Daniel Svensson och Daniel Forsman i stället visade prov på när reportern inspekterade den nya restaurangen.

Öl är viktigast när restaurangen öppnar. Tio kranar finns på plats för Odd Islands öl, men i framtiden kan även andra bryggerier hamna där.

– Det blir en del collabs och tap takeovers framöver. Vi har redan pratat med Oppigårds som kommer hit i augusti, säger Peter.

Samtidigt ska inte maten bara vara en ursäkt för att servera öl.

– Vi vill locka hit folk med maten och det ska vara bra mat med en levande meny som vi känner stolthet över.

Än så länge är utrymmet det samma som tidigare, men med smartare placering får de in några platser till inomhus. Med uteserveringen ska det totalt få plats 150-200 personer.

I framtiden kan det bli fler. Odd Island hoppas på att kunna växa i lokalerna och då skulle restaurangen få mer plats där lagret finns idag. Tillståndet sträcker sig redan in dit.