Nu kommer nötterna med smak från IPA

Vad sägs om jordnötter som smaksatts med öl? Foto: Pressbild.

Öl och jordnötter är för många en självklar kombination. Nu kommer dessutom nötterna som rostats med hjälp av en av Storbritanniens bäst säljande india pale ales.

 

Det är St Austell som tagit fram nötterna i samarbete med Mr Filbert. Att kombinera öl och jordnötter är uppskattat av många och de salta nötterna gör ofta att det smakar gott med lite mer öl.

Men nu kommer alltså nötterna som är tillverkade med öl. Det är under själva rostningen som St Austells storsäljare Proper Job har tillsatts, och inte helt oväntat är de inblandade parterna nöjda med resultatet.

– Vi letar alltid efter nya spännande sätt att mixa vår öl med mat. Öl och nötter är en klassiker på våra pubar och detta nya snacks. Det är en självklarhet för alla som älskar Proper Job eller öl i allmänhet, säger Georgina Young på St Austell. till sajten Beer Today.

Nötterna är veganska och smaken av ölet ska finnas med i smaken utan att ta överhanden.

Nötterna säljs nu bland annat via bryggeriets hemsida.

– Vi hade turen att få samarbeta med ett av de bästa företagen i sydvästra England och kan bygga på St Austells starka relation med sina kunder, säger Mark Taylor på Mr Filbert.

Det ska väl nämnas också att även om ölsmaken finns där i nötterna, så är förhoppningen för tillverkarna att man faktiskt även i fortsättningen också köper en öl på puben.