Nu kan du humla din egen öl på krogen

Andreas Klässman blir en av killarna från Nynäshamn som medverkar vid experimentkvällen. Foto: Ronny Karlsson.

Vad sägs om att köpa en öl på krogen och sedan torrhumla den precis som du vill? Det experimentet blir verklighet i Stockholm inom kort.

Det är Bishops Arms på Bellmansgatan i Stockholm som blir platsen för experimentet och iden kommer från barchefen Erik Fäldt. Samarbetet sker tillsammans med Nynäshamns Ångbryggeri.

– Det kommer att bli kul och vi får se hur det kommer att fungera. Vi har aldrig gjort så här tidigare, säger Fredrik Pihlqvist på bryggeriet.

Han kommer att vara på plats under experimentkvällen 15 februari tillsammans med kollegan Andreas Klässman. De kommer att ha med sig Landsort Lager och sedan ska det finnas fem olika humlesorter som de nyfikna får välja mellan.

– Jag tror att ölen kommer att få ganska olika karaktär av de olika humlesorterna, säger Pihlqvist.

De fem humlesorterna är ännu inte helt utvalda, men det lutar i alla fall åt att Cascade, East Kent Golding och Citra ska finnas med.

– Vi vill ta med ganska olika varianter av humle. Det blir ett test för oss också och för den som är nyfiken på humle blir det en chans att se vilken skillnad det kan göra, säger Pihlqvist.

Landsort Lager är i grundurförandet humlad med saaz, perle och tettnanger. Den här kvällen blir det sedan upp till gästerna att göra sina egna tolkningar av original-lagern.