Nu kan du fixa vatten till brandpersonalen

Vatten krävs för att släcka bränder, men också till törstiga brandbekämpare. Nu kan även du hjälpa till tack vare Mora Bryggeri.

Bränderna har varit en följetong den här sommaren och på många håll i landet är de stora skogsbränderna ännu inte under kontroll.

Räddningstjänsten jobbar dygnet runt och dessutom finns det massor med frivilliga som hjälper till. Men vatten krävs inte bara för att släcka bränderna, det går också åt en hel del för att brandbekämparna inte ska torka ur helt.

Mora Bryggeri har redan skänkt en del vatten, men nu ger man också allmänheten chansen att hjälpa till.

– Vi kände att vi ville göra mer, men vi är ett litet företag och kan inte göra hur mycket som helst på egen hand, säger Ellinor Andersson på bryggeriet.

Därför har man nu startat kampanjen Brandflaskan. Den går ut på att för varje femkrona som kommer in så fixar Mora Bryggeri en flaska vatten till de som jobbar i skogarna.

Kampanjen lanserades under onsdagen och det blev stort intresse direkt.

– Folk har ringt oss och frågat hur de kan hjälpa till när de sett att vi skänkt vatten. Nu kan alla hjälpa till och vi tjänar inte ett öre på det. Det har varit stort intresse redan första dagen, säger Andersson.

Mora Bryggeri producerar kolsyrat vatten även i normala fall, en nu lär den produktionen få intensifieras.

– Vi är beredda på att ställa om produktionen, vi hoppas att vi får ta fram mer vatten än vanligt, säger Ellinor Andersson.

Kampanjen pågår i ett första skede till 8 augusti och den som vill bidra kan swisha pengar till 123 072 02 76. För varje femkrona blir det en flaska vatten till räddningspersonalen.

– Vi börjar med att satsa på att få ut vatten i Dalarna, men går det bra kan det bli vatten till andra platser. Vi hoppas kunna få skicka vatten till alla platser där det brinner, säger Ellinor Andersson.