Nu har Gotland fått sin första folkölsbutik

Bildspel

Bild 3 av 3

I dagsläget erbjuder man cirka 100 produkter men det ska dubblas under våren.

Nu har Gotland fått sin första folkölsbutik. Målet är förstås att sälja öl, men också att bli ett nav för den populära ön som öldestination.

 

Det är Rob Bough, grundaren av bryggeriet Hop Shed, samt Christian Skyving som står bakom satsningen. Fridge är namnet på butiken som ligger centralt inne i Visby.

– Vi har pratat om det länge och fått inspirati0n från Bottle Shop och Folk & Friends i Stockholm, säger Bough.

I helgen var det premiär och butiken fick ett bra mottagande.

– Vi hade en fantastisk start och det var uppskattat att vi gör den här satsningen.

I dagsläget finns cirka 100 produkter i butiken, men det ska växa till 200. Det handlar då om bland annat importerad läsk och om öl från hela Sverige. Även en del utländsk öl finns på hyllorna, men givetvis också lokala öl från de gotländska bryggerierna.

– Vi vill förstås ha all den lågalkoholöl som produceras på ön. På sikt kan Gotland bli en öldestination och vi vill bland annat ha en karta i butiken så att kunderna kan hitta till alla bryggerierna, säger Bough.

I butiken ska det också finns lokal mat, och även kaffe och ost från gotländska producenter ska gå att köpa. Till att börja med är det öppet på helgerna, men under sommaren är planen att ha öppet sju dagar i veckan.

– Vi kommer att jobba här när vi kan men vi ska även anställa. All ölen ska stå i kylskåp och i sommar hoppas vi på att ha cykelleveranser i Visby, avslutar Bough.

.