Nu har Benchwarmers öppnat sin andra bar

Magnus Svensson är lite trött nu efter premiären för den nya baren. Men dyker rätt tillfälle upp kan det bli fler. Foto: Andreas Seger

Benchwarmers har slagit upp portarna på sin andra bar i Helsingborg. Och dyker rätt läge upp kan det bli fler.

I mitten av juni öppnade Benchwarmers Oceanhamnen i Helsingborg. Allt är ganska likt den första baren som inte ligger långt därifrån. Men enligt Magnus Svensson på Benchwarmers räcker helsingborgarna till.

– Den ligger inte i samma guldläge som den första, men det har snurrat på riktigt bra sen vi öppnade. Vi hade smyginvigning den 14 juni och sen riktig invigning nästa dag och det var kö direkt, säger han.

– Det är samma koncept, lite varierad meny för pizza och öl, men i stort samma feeling.

Magnus Svensson med resten av gänget framför de 16 kranarna på den nya baren. Foto: Andreas Seger

Med en bar till och 16 kranar på varje ställe öppnar sig möjligheten att ta in fler bryggerikompisar för att komplettera det egna utbudet. Brewski kommer alltid ha en kran på den nya baren, precis som Brekeriet har på den gamla.

– Under pandemin har vi inte kunnat ta in lika många öl från vänner, men nu har pandemin lossnat och vi sa från början att vi inte skulle ha lika många egna öl på baren i Oceanhamnen.

– Åtta till tio av kranarna ska vara egna, resten roterar. Och vår öl börjar sina, även om tankarna är fulla nu, så vi kommer att behöva köpa in från andra.

Dessutom vill han plocka in andra bryggerier för tap takeovers och börjar rabbla en lång rad bryggerier som börjar med Alefarm och Svartberget och slutar med gänget på Chad Beer, Nerd Brewing samt Elmeleven, det vill säga Molecule.

Den nya baren är en aning mindre än den första, tillståndet gäller för 50 personer inomhus och lika många på uteserveringen.

Just nu är Magnus inte så sugen på att starta ett ställe till, men dyker något upp i Malmö eller Lund har han svårt att säga nej.

– Vi fick ett erbjudande om en lokal i Karlskrona, men det är ju fel kust… Sen är problemet att det byggs väldigt lite i centrala Lund och Malmö, säger han och förklarar att han föredrar nya lokaler och den frihet de ger vid nyetablering.

– Sen kräver det fruktansvärt mycket energi och jag är inte 20 längre. Det här var min åttonde öppning och jag varit lika trött varje gång. Så vi får se, ödet får avgöra.