Nu är ölprofilen tillbaka bakom baren igen

På Beer & Play får Christian CC Eikner 24 tappar att leka med. Foto: Privatbild

Ölprofilen Christian CC Eikner har fått ett nytt jobb. Med honom i ledningen ska nu Beer & Play på Horns gatan i Stockholm få in mer svensk hantverksöl.

CC har tidigare jobbat på bland annat Carnegiebryggeriet, där han även gjorde Ölpodden. Den podden försvann när han slutade på bryggeriet, så i dag driver han i stället Beer Bubbles tillsammans med Rasmus Skoog. Men den senaste tiden har han varit arbetslös sedan pandemin knäckt baren han jobbade på och att nu få ett nytt jobb var förstås ett rejält lyft.

– Ja, nu är det glatt! Jag har varit arbetslös sedan januari och det var inte roligt på något sätt. Det känns lite ovant att jobba efter flera månader, men det är jäkligt kul att vara tillbaka, säger han.

Nu får han börja från scratch med att förnya Beer & Play och först ut är att se över sortimentet på Beer & Plays 24 kranar.

– Det har varit väldigt dominerat av utländsk öl. Jag började i måndags och går igenom det nu, men det kommer att bli mycket hantverksbryggt öl. Vi ska ha rulle på sortimentet och vara relevanta – det finns när det finns och sen blir det nytt.

Samtidigt är det inte tanken att det ska bli en bar enkom för ölnördarna. Konceptet är lekfullt med flipper och andra spel samt TV för viktigare sportevenemang.

– Vi har en otroligt blandad publik med allt från unga till tanten som bor i huset och gått hit i alla tider. Men vi hoppas att det kommer ölnördar hit också även om det inte är meningen att det ska vara en nördbar. De extrema nördarna är en sån liten klick av de ölintresserade i Sverige och det finns nivåer av nördighet, det ska inte falla över i snobbighet, säger CC.

– Men vi ska ha bra grejor och även de som inte är extreminsatta ska få chansen att prova nya grejor utan att bli skrivna på näsan och mötas av stroppighet.

Hur går det då med Beer Bubbles? De senaste månadernas arbetslöshet har ju gjort att CC fått mycket tid över, vilket har resulterat i såväl vanlig pod som vlog i form av ölnyheter.

– Vi får se hur mycket det blir. Jag jobbar ju jämt med Beer & Play, men jag får väl strunta i att sova och redigera podd i stället …