Nu är det Göteborgs tur med riktig ölfest

Pelle Frost har tagit tjänsteledigt från Brewers Beer Bar för att kunna fokusera på All In Beer Fest.

Med GSBF avslutat är det dags att se fram mot nästa fest. På fredag startar All In Beer Fest i Göteborg, men redan på torsdagen händer mycket skoj.

I år blir det inte som tidigare år på All In Beer Fest. Festivalen har flyttat från Hisingen in till centrala Göteborg, där den arrangeras tillsammans med Bishops Arms på Avenyn och äger rum i angränsande Hotel Elite Park Avenues festvåning. Pelle Frost på All In Brewing och Brewers Beer Bar är den som håller i trådarna.

– Allt är inte på plats men det känns jättebra. Jag hade ett litet orosmoment igår, men det har löst sig idag, säger han.

Totalt blir det ett 50-tal bryggerier och andra dryckestillverkare som deltar. Den övervägande delen bryggerier förstås.

Som mest kan Pelle ta in 2000 personer i lokalerna, men han har lämnat plats för volontärer och andra, så det blir 1800 biljetter per session som mest. Men riktigt där är man inte än.

– Det är sämre än väntat, men ändå rätt okej. Totalt är det 1100 som köpt biljett till lördagens session.

– Men om man tittar på försäljningen från tidigare år så har vi sålt mest de sista två veckorna och det har ökat för varje dag. Så jag tror på en välbesökt fredag och lördagen känns redan bra.

Den här gången har All In Beer Fest också lagt lite mer fokus på mat.

– Hermanos, som min gamla kompis Nicklas Gustafsson driver, kommer att ha en kött- och en vegorätt och sen gör Bishops kök schysta burgare och fish & chips, berättar Pelle.

Även på torsdagen, dagen innan festen, blir det mycket öl i Göteborg. Många av de bryggerier som är med festivalen har tap takeovers på olika krogar runt om i stan.

Newbarns Brewery och Freddo Fox (inte med på Beer Fest) tittar in på Brewers Beer Bar på Magasinsgatan. Ritual Lab och Verdant återfinns på Brewers Beer Bar på Tredje Lång. Funky Fluid och Omnipollo ska vara på Bishops Arms på Järntorget. Sen har Station Linné besök av Sudden Death. Pelles eget All In ska vara på 2112. Wylam är på Bishop på Avenyn. Lervig tar över kranarna på Steampunk Bar. Och slutligen kommer Thornebridge till Bishops på Västra Hamngatan, där man för övrigt kan dricka öl från en del exklusiva fat från Sierra Nevada redan på onsdag.

Den 5 och 6 november kommer sen Deya ha tap takeover på Dugges Pils.

Här är den aktuella listan med deltagare på All In Beer Fest:

Ability Drinks
Alefarm Brewing
All In Brewing
AF Brew
Amager Bryghus

Arpus Brewing
Ayinger Privatbrauerei
Beerbliotek
Brewski.se
Brekeriet

CoolHead Brew
Collective Arts Brewing
Deya Brewery
Dealbreaker
Dry & Bitter Brewing

Duckpond Brewing
Dugges Bryggeri
Fraugruber Brewing
Browar Funky Fluid
Gamma Brewing

Hyllie Bryggeri
Lervig
Morgondagens och Paranormal
Nordic Artisan Brewing
Naparbier

Newbarns Brewery
Nykoping Brewery
Omnipollo
O/O Brewing
Paranormal Brewing

Poppels Bryggeri
Pinta
Puhaste Brewery
Ritual Lab
Sahtipaja

Sierra Nevada
Slowburn Brewing
Smith Street Brew
Stockholm Brewing co
Sudden Death Brewing co

St Bernardus
Stigbergets Bryggeri
Ten Hands Brewing
The Attic Meadery
Thornbridge Brewery

Verdant Brewing co

Wylam Brewery
Etoh Spirits
Mackmyra
Highcoast Whisky
Wet City Spirits