Nu är datum klara för ölfestivalen i Västerås

Bilden är från 2019 när Petri Karhukorpi arrangerade festivalen första gången. Då var det på bryggeriet. Sen dess har festen flyttat till Rocklunda.

I slutet av maj är det ölfestival i Västerås igen när Coppersmith’s med vänner drar igång.

Det är Petri Karhukorpi på Coppersmith’s som ligger bakom festivalen.

– Initialt tänker vi att det blir tio bryggerier, men säljer vi extremt mycket biljetter så ökar vi så att vi får en bra service, säger han.

Bryggerierna kommer från både när och fjärran och även om att inbjudningarna gick ut i helgen så har han redan fått positiva besked.

– Jämtlands Bryggeri och Dugges kommer, sen är det mycket lokalt, och jag hoppas få något bryggeri från Skåne, men det är inte klart än.

Hur många biljetter det blir är oklart. Senast var det 2000 gäster, men i princip kan han sälja hur många biljetter som helst.

– Jag har 66 hektar på Rocklunda så det är obegränsat. Tanken är att vara utomhus, men jag har även bokat bandyarenan om det behövs och jag kan boka hockeyarenan också.

Utöver bryggerierna ska han även försöka få dit ett par andra utställare också.

– Det har startat ett lokalt destilleri som gör riktigt god gin, som jag kommer att bjuda in. Eventuellt plockar jag in någon vinleverantör också så att det finns något för alla.

Datum för Coppersmith’s med vänner är 27 och 28 maj och det blir fyra sittningar fördelade på de två dagarna.

Och det blir sittningar, för alla får en sittplats och kan beställa via app vid bordet.

– Men man kan även beställa från en lång bardisk där bryggarna finns med två kranar var.

Coppersmith’s med vänner är inte de enda festivalerna som Petri arrangerar i år. Förutom några bubbelfester så blir det ett par traditionella dryckesmässor i höst.

– Det blir en i Västerås och en i Gävle. Skulle haft dem under pandemin, men har fått flytta fram dem. Nu blir de av.

Datum för mässorna i Västerås och Gävle är inte klara än.