Nöjesguiden flyttar festivalerna till 2022

I januari och februari nästa år arrangeras Nöjesguidens festivaler i Stockholm och Göteborg.

Nu är det klart att också att Nöjesguiden ska köra sina festivaler. I januari och februari nästa år det dags i Stockholm och Göteborg.

Nöjesguidens festivaler äger traditionellt rum i början av året och därför hann de med att ha dem 2020 innan pandemin bröt ut. Men 2021 blir det ingenting.

Men som det ser ut nu blir det en festival i Stockholm sista helgen i januari på Norra Latin.

– Det lutar åt det. Vi brukar tajma det med lönehelgen och historiskt har det inte krockat med något annat då, säger Pelle Tamleht på Nöjesguiden och verkar glad.

– Det är underbart! Jag har pratat med hälften av utställarna och de är jävligt peppade.

20 bryggerier räknar han med totalt i Stockholm. Platser som han är säker på att fylla på en festival som han hoppas ska se ut som den brukar.

– Vi kallar oss festival snarare än mässa och vårt mål är festivalkänslan – en antites mot att åka till mer traditionella mässor. Vi är ett magasin i grunden och gör inte skillnad på krog och musik. Det ska kännas avslappnat som på en musikfestival.

Festivalen i Göteborg blir den 26 februari på Auktionsverket och det är Jonas Källgren som ansvarar för den. Han berättar att beslutet om att förlägga festivalen i februari kom precis innan beskedet om de lättade restriktionerna.

– Vi hade tänkt att göra nåt slags alternativ först, men det blev för mycket med alla sittande och vi kände att det inte skulle bli tillräckligt bra, säger han.

– Så vi flyttade den. Det är bättre att köra den i februari, då är vi tillbaka på samma spår som innan pandemin.

Han har börjat prata med bryggerierna och säger att han har några namn som presenteras snart.

– Jag tror att det finns ett sug från både bryggerier och gäster på att komma ut. Det är bara titta på hur det ser ut på turnéfronten för artister, det exploderar nu, och jag tror att det blir samma på mässfronten.