Noisy Bastards bjuder in till egen beer fest

Ayla Yavuzalp på Noisy vill få med 30 bryggerier på bryggeriets beer fest. Foto: Privatbild

Noisy Bastards rivstartar ut ur pandemin och första satsningen blir en ny ölfestival.

Bryggeriet Noisy Bastards verksamhet bygger i mycket på evenemang, så att det blev problem när pandemin kom var ingen överraskning. Men med nya idéer och energi har de tagit sig igenom det och nu är det alltså dags för ännu en nyhet från Sundsvall: En ny ölfestival.

– Sekunden som ryktet gick att restriktionerna eventuellt skulle släppas så sparkade vi igång festivalen. Vi har drömt och planerat för en häftig ölfestival i Sundsvall i säkert tio år och nu äntligen är vi på Noisy där vi ska vara för att lansera planetens folkfest med öl och musik i fokus, säger Ayla Yavuzalp på Noisy

– Sen är vi människor i ett sånt enormt behov att få ses och göra sjukt roliga grejer tillsammans igen stort och vi själva längtar efter att få arrangera och även åka runt på festivaler. Vi slukar det mesta och då är det verkligen läge att göra något med både schyst nivå och som förhoppningsvis både inspirerar och lämnar oss snäppet varmare inuti.

Så vad är planen då? Jo, till sommaren är det tänkt att Noisy Bastards ska ta över en del av torget i Sundsvall och fylla den bärs, bryggare och besökare under namnet Noisy beerfest Sundsvall 2022.

– Sundsvalls torg är stort, vissa delar är det uteserveringar på och det kommer bara tillföra en massa, torget blir liksom fyllt av en folkfest hela helgen, det kommer bli magiskt.

Målet är att få dit omkring 30 bryggerier.

– Jag tror det kommer bli jättebra i antal bryggerier, så alla får plats på ett snyggt sätt samt att besökarna hinner med att dansa runt hos alla.

Och det handlar inte bara om Norrlandsbryggerier utan bryggerier från resten Sverige och andra delar av Europa är intressanta, även om Ayla i nuläget inte vill berätta vilka som är aktuella.

– Det ska bli en variation, men den gemensamma nämnaren är sjukt bra öl och galet bra bryggerier, som har riktigt skönt folk bakom.

Hon hoppas att sälja en hel del biljetter till festivalen, trots att det är första gången den arrangeras.

– Jag räknar med 1500-2000, men jag vet inte om jag är tokig i huvudet eller räknar för lågt. Det är ingen omöjlighet.

Förutom öl blir det även underhållning. På scenen kommer flera band uppträda.

Dessutom blir det priser till bryggerierna. Men inte riktigt som de brukar se ut.

– Vi har till exempel inte bästa imperial stout där man sitter och bedömer öl utan pris som påhittigaste bryggeri, så det blir inte det klassiska. Den här delen ska vi förstås berätta mer om så alla har koll på läget och man ska göra när festivalen börjar.

Den 29-30 juli är det dags för Noisy Beer Fest 2022.

– Plus söndagen då det är en riktig hangover day med slask käk och tömma fat, vi fixar förstås en riktig ölquizz i riktigt Sundsvalls anda!
Noisy beerfest Sundsvall 2022