Female satsar på tungt och svart i år

Föreningen Female bryggde öl på Bearded Rabbit i dag. Foto: Peter Lindh

I dag samlades Female på Bearded Rabbit för årets Åttonde mars-öl. Och den här gången blir det nåt riktigt tungt som kommer ut.

Varje år på kvinnodagen brygger föreningen Female på Göteborgsbryggeriet Bearded Rabbit och även i år var man på plats, även om det inte som tidigare år var i Floda utan i bryggeriets nya lokaler vid Svingeln i Göteborg.

– Vi gör det för att ha roligt, sen har det blivit en tradition den 8 mars, säger Elin Carlsson på Female. Och det är skoj att ha en öl man har gjort på Systembolaget.

Tidigare har man bryggt suröl och neipa, den här gången ska det bli något svart och starkt.

– Vi röstade och det var dags för stout. Så det är en imperial pastry stout på mellan 12-14 procent, berättar Elin och lägger till att den eventuellt kommer den att spetsas med Mars-choklad.

På plats fanns drygt ett dussin medlemmar som skötte bryggningen.

Resultatet lär dyka upp längre fram i år, trolig lansering på Systembolaget är i juni. Men det kommer att finnas fler chanser att dricka ölet Åttonde mars – Is There Stout on Mars.

– Tanken är att den ska lanseras under GBG Beer Week och sen ska den vara med i Bearded Rabbits monter på En öl och whiskyfestival, säger Elin.

Eventuellt ska en del öl dessutom lagras för försäljning senare.