Nej blev till ja för storsatsning i Mexiko

Nu får Constellation Brands bygga sitt stora bryggeri i Mexiko. Foto: Montage/Pixabay.

Första gången blev det tvärstopp. Men nu har Constellation Brands fått klartecken för att bygga ett stort bryggeri i en annan del av Mexiko.

Att brygga öl i Mexiko och sedan transportera den till en betydligt mycket större marknad i USA har blivit populärt bland de stora ölföretagen. Bland annat är det lägre löner som gäller i Mexiko.

Men när Constellation Brands ville skapa en ny stor anläggning nära den amerikanska gränsen blev det till slut ett nej. Detta trots att bygget redan påbörjats när det slutgiltiga beskedet kom.

Lokalinvånarna oroades över hur vattentillgången skulle bli med ett stort bryggeri i området, och till slut valde myndigheterna att lyssna på deras krav.

Men Consteallation Brands, som bland annat brygger ölet Corona, gav sig inte och nu blir det ett nytt bryggeri. Den här gången var förslaget att bygga i de sydöstra delarna av landet och nu har man fått klartecken.

Beskedet kom från presidenten Andres Manuel Lopez Obrador under en av hans återkommande presskonferenser. Han menade då bland annat att tillgången på vatten är betydligt bättre i de sydöstra delarna av landet.

Ett bryggeri i den här storleken innebär nya jobb för många människor. Constellation Brands har ännu inte kommenterat beskedet och därför finns inga uppgifter om hur stor den nya anläggningen ska bli.