Namnkrock när miljööl kommer till Sverige

Ocean Beer introduceras nu på den svenska marknaden. Foto: Pressbild

Bryggeriet Ocean Beer introduceras nu på den svenska marknaden. Ett namn som kan leda till viss förvirringen eftersom Oceanbryggeriet redan finns här.

Ocean Beer är en satsning som görs av Ocean Born Foundation, en internationell organisation som jobbar för att skydda haven.

– Vi jobbar för att öka takten i arbetet med att bevara och återställa haven. All vinst från den expanderande ölförsäljningen går till att skydda och rensa haven från plast och annat skräp. Tack vare den ökade konsumentmakten kan i dag nästan alla göra mer klimatsmarta val för att bidra till ett bättre samhälle. De som väljer Ocean Beer gör ett aktivt val för en bättre och renare havsmiljö, säger Carolina Manhusen Schwab, medgrundare av Ocean Beer och ordförande för Ocean Born Foundation i ett pressmeddelande.

– Rent vatten är en avgörande fråga för hela mänskligheten. Nästan varje vecka kommer nya rapporter om allt skräp som förpestar våra hav. Det är en utmaning för alla i Sverige, Europa och hela världen. Genom Ocean Beer gör vi allt vi kan för att rensa upp och stoppa den här utvecklingen, fortsätter hon.

Tidigare har ölmärket introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu är det alltså Sveriges tur. Och där blir det en krock.

Ocean Beer är snarlikt Oceanbryggeriet och än större blir förvirringen för kunder som ska välja mellan exempelvis Ocean Lager från det förstnämnda eller Ocean Modern Lager från det sistnämnda.

Eric Berntson på distributören Berntson Wines & Spirits kände fram till tidigare idag inte till att det fanns ett bryggeri med liknande namn redan.

– Men vi ska titta på det. Vi har ingen anledning stöta oss med svenskt bryggeri utan kommer att kommunicera med dem för att se vad som kan göras för att undvika förväxlingar, säger han till beernews.se.

Ocean Beer tillverkar idag tre olika öl, förutom Ocean Lager även Surfer IPA och alkoholfria Ocean Beer 0.0.

Tanken är att ölen ska komma på såväl Systembolaget som restauranger och barer.